fbpx Skip to main content

Vetëm 20 minuta larg nga Korça ndodhet Parku Kombëtar i Prespës, një nga parqet natyrorë më të mëdhenj e mbresëlënës të Shqipërisë, i përbërë nga dy liqene. Po në Prespë ndodhen 30 monumente të kulturës bizantine dhe një numër i madh veprash të antikitetit.